Bijzondere editie Copa America

wedden op copa america Het eens in de vier jaar gehouden wereldkampioenschap voetbal is één van de grootste sportevenementen ter wereld. De Wereldvoetbalbond FIFA verzorgt de organisatie van dit internationale toernooi. De continentale voetbalbonden organiseren op hun beurt elk een toernooi voor de landen in hun gedeelte van de wereld. In Europa is dit natuurlijk de UEFA die het Europees kampioenschap eens in de vier jaar organiseert. Het Zuid-Amerikaanse equivalent van de UEFA heet de CONMEBOL en hun vierjaarlijkse toernooi staat bekend als de Copa America.

Als intensieve voetbalvolger vraag je je misschien af waarom er nu een Copa America gehouden gaat worden terwijl het vorig jaar ook al georganiseerd is. Dit is om het 100-jarig bestaan van de Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi groots te vieren. In 1916 vond namelijk de eerste editie plaats waarin Uruguay de eerste van zijn vijftien titels wist te pakken. Ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum is er een speciale editie van het toernooi bedacht dat onder de naam Copa America Centenario van 3 tot en met 26 juni in de Verenigde Staten gehouden gaat worden.

 

Bijzonder is vooral ook dat dit de eerste keer is dat het toernooi buiten Zuid-Amerika plaats gaat vinden. Daarnaast doen zestien teams mee in plaats van de gebruikelijke twaalf teams. De Copa America van dit jaar belooft een ongebruikelijke en extra lange editie te worden. Gezien het programma met daarin ook wedstrijden van enkele van de beste landenteams ter wereld kan het niet anders dan een spectaculair toernooi worden dat voetballiefhebbers van over de hele wereld met veel aandacht zullen volgen.

De zestien deelnemers aan de Copa America Centenario

Speciaal voor deze jubileum editie doen dus maar liefst zestien landen mee. Dit zijn uiteraard de ‘normale’ tien deelnemers uit Zuid-Amerika: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Wedden op Copa America Eduador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela. Daarnaast doen zes teams van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalvond CONCACAF mee. De Verenigde Staten hebben als organisatoren uiteraard een plekje gekregen terwijl ook Mexico vanwege de hoge kwaliteit van hun nationale team automatisch geplaatst is. Als winnaar van de Copa Centroamericana mag Costa Rica meedoen terwijl op basis van hun resultaten in Carribean Cup ook Jamaica een uitnodiging heeft ontvangen. Daarnaast zijn via het kwalificatietoernooi Haïti en Panama geplaatst voor deze versie van de Copa America.
Gezien het deelnemersveld kan dit toernooi dus zeker worden gezien als soort kampioenschap van het gehele Amerikaanse continent. Hoe het uit gaat pakken is natuurlijk nog afwachten, maar met voetbalgrootmachten als Argentinië, Brazilië, Uruguay en Mexico kan het niet anders dan een bijzonder spannend en kwalitatief hoogwaardig toernooi worden waar nog lang over zal worden nagepraat.

Gokken op de uitslagen van de Copa America

De klassieker onder het gokken op sporten is uiteraard het voorspellen van voetbalwedstrijden. Ook voor de Copa America van dit jaar is dit uiteraard mogelijk bij verschillende websites. Er zijn veel manieren om dit te doen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een exacte uitslag te voorspellen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het invullen van 2-1 bij de openingswedstrijd Verenigde Staten – Colombia. Het is natuurlijk lastig om een exacte uitslag te voorspellen maar daardoor kun je wel veel meer geld winnen. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen geld in te zetten op de winnaar van een bepaalde wedstrijd, of meerdere uitslagen te combineren om zo een goede quotering te krijgen. Het hangt geheel van je eigen stijl en voorkeur af hoe je dit wilt doen, de mogelijkheden die je geboden worden zijn bijna eindeloos.

Via deze websites kun je vaak een leuke bonus verdienen en zijn er veel mogelijkheden om op verschillende manieren te gokken op de uitslagen van de wedstrijden van de Copa America. In de periode van 3 tot en met 26 juni kun je een gokje wagen en wie weet haal jij wel een prachtig bedrag binnen door je kennis van de diverse Amerikaanse landen.