Degenen die van sportweddenschappen houden, begrijpen waarschijnlijk wat een parlay-weddenschap inhoudt, maar hoe zit het met de teaser-weddenschap? Op het eerste gezicht kunnen teaser-inzetten verwarrend lijken, maar ze kunnen een effectief onderdeel zijn van een winnend sportweddenschapssysteem.

Lees hieronder om erachter te komen wat teasers precies zijn, hoe ze werken en hoe ze je kunnen helpen om veel te winnen en tegelijkertijd het verliespotentieel te beperken.

Wat is een teaser-weddenschap?

Een minder bekende, veiligere neef van parlay-weddenschappen, de teaser is vergelijkbaar met de multi-team parlay waarin de gokker twee of meer spellen kiest om te combineren tot één weddenschap. Voor elk type weddenschap moeten alle spelen een hit zijn om het ticket te laten winnen.

Het grote verschil tussen teasers en een parlay-weddenschap is voor teasers, lijnen worden gewijzigd in het voordeel van de gokkers. Voor spellen met puntenspreiding krijgen gokkers extra punten om hun winkansen te vergroten. De afweging is dat de uitbetalingskansen worden verlaagd.

Hoe werken teaser-weddenschappen?

Teasers hebben te maken met veranderende puntenspreiding, dus voetbal en basketbal zijn de twee belangrijkste sporten die worden gebruikt bij teaser-weddenschappen. Teasers kunnen worden gespeeld bij de meeste van de beste online sportsbooks voor NFL, NBA, NCAA Football en NCAA Basketball.

Het leren van teasers is gemakkelijker als het wordt getoond dan uitgelegd, dus hier is een voorbeeld van een NFL-weddenschap. Laten we zeggen dat het week 1 van het seizoen is en dat er drie games zijn die je hebt vastgesteld, elk met een standaard odds van -110 voor sportsbooks:

Houston Texans (+10) bij Kansas City Chiefs (-10)
Pittsburgh Steelers (-4) bij New York Giants (+4)
New York Jets (+6,5) bij Buffalo Bills (-6,5)
Laten we zeggen dat je de underdogs in elk spel leuk vindt. Een NFL-teaser met drie teams en zes punten op de underdogs zou de puntenspreiding veranderen in:

Houston Texans (+16) bij Kansas City Chiefs
Pittsburgh Steelers bij New York Giants (+10)
New York Jets (+12.5) bij Buffalo Bills
Op een zespuntige teaser die de originele favorieten ondersteunt, zouden de regels hierin veranderen:

Houston Texans bij Kansas City Chiefs (-4)
Pittsburgh Steelers (+2) bij New York Giants
New York Jets bij Buffalo Bills (-0,5)
Een gokker hoeft niet alleen favorieten of underdogs te kiezen bij teaser-weddenschappen. Ze kunnen het door elkaar halen, met als enige regel in dit geval dat elke lijn zes punten beweegt in het voordeel van de sportgokker.

Een voetbalteaser is meestal beschikbaar op 6, 6,5 of 7 punten. Voor een basketbal teaser worden lijnen 4, 4,5 of 5 punten verplaatst.

Uitbetalingen van teaser-weddenschappen

Een parlay van drie teams, ongeacht de partij, betaalt ongeveer +600 (6/1) uit bij een winnende inzet (bij -110 kansen). Een teaser-uitbetaling van drie teams is echter een ander verhaal. Dat komt omdat de bijgewerkte spreads je slagkracht aanzienlijk hebben verbeterd.

Sportsbooks verschillen in uitbetaling, maar er is een standaard uitbetaling voor teaser-weddenschappen op basis van het aantal teams in de teaser en het aantal gebruikte punten.

Voordelen van teaser-weddenschappen

Het duidelijke voordeel van het spelen van teasers is dat het duidelijk bijdraagt ​​aan uw kans om uw individuele weddenschappen te behalen. Als je de Packers, Patriots en Eagles echt leuk vindt als parlay-weddenschap en zes punten kunt toevoegen aan de puntspreiding in hun voordeel, wat is er dan niet leuk aan?

Net als parlay-weddenschappen, bieden teaser-weddenschappen één spel met pluskansen, waardoor de kosten laag blijven met een groter uitbetalingspotentieel.

Over kansen gesproken, het vergelijken ervan bij de sportsbooks kan een enorme boost geven. Sommige online sportsbooks bieden twee-team, zes-punts teasers op +100, wat een grote boost geeft aan het winstgevendheidspotentieel. Anderen kunnen dezelfde weddenschap plaatsen op -120, waardoor de bankroll-boost wordt beperkt en het voor een sportgokker veel moeilijker wordt om op de lange termijn winst te maken.

Voor degenen die plezier willen hebben, is het wedden op teasers inderdaad leuk. Het is misschien moeilijker om veel te winnen, maar je kunt nog steeds winnen. Ze kunnen vooral effectief zijn in games die u echt wilt opnemen, maar die moeilijk te voorspellen zijn. Je zult blij zijn dat je het deed toen de teaser toeslaat in een game die je bij de originele regel zou hebben verloren.