Wedden op de Europa League

Wedden op de Europa League De Europa League begint volgend seizoen en is de opvolger van de oude, vertrouwde UEFA Cup. De Europa League is een ingenieus opgezet toernooi, voor de clubs die net niet goed genoeg zijn voor de Champions League. Het is geen schande om in de Europa League te spelen, maar de spelers zijn net iets minder goed dan de spelers die uitkomen in de Champions League. Maar nog steeds goed genoeg voor een leuke weddenschap. Wedden op de Europa League heeft iets exotisch: net iets meer clubs die je niet kent, net iets meer teams die voor een verrassing kunnen zorgen en net iets meer onverwachte uitslagen dan de Champions League.

Toch doen er grote clubs mee aan het toernooi, dat dit jaar werd gewonnen door het Oekraïense Shaktar Donetks, een club die hard aan de weg timmert en binnenkort waarschijnlijk 1 van de groteren in Europa gaat worden. Daarnaast doen er traditioneel veel Nederlandse clubs mee aan dit toernooi, omdat de Nederlandse clubs in Europa al een tijd lang geen vuist meer kunnen maken.

Over de Europa League

De Europa League is een ingenieus toernooi, maar voor de leek misschien een beetje ingewikkeld. Het hoofdtoernooi wordt gespeeld met 48 teams. Een aantal van deze teams is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase, een aantal moet via voorronden zich zien te plaatsen. Als een team geplaatst is voor de groepsfase, dan speelt het 6 wedstrijden in deze groep. Als jouw team het dus redt, dan kun je heel veel geld in gaan zetten op de 6 wedstrijden die jouw team in de Europa League speelt. Het wedden op de wedstrijden in de Europa League is daarmee zeer interessant: er is een groot aanbod aan verschillende wedstrijden.

Na de groepsfase komt de knock-out fase, met daarin een uit en thuiswedstrijd voor de clubs die er aan meedoen. Dit zijn de nummers één en twee uit de groepsfase en de nummers drie uit de groepen van de Champions League. Op die manier komen er 32 teams in de achtste finale en kan er gespeeld worden om de prijzen.

Gokken op de Europa League

De wedstrijden en de opzet van het toernooi om de Europa League nodigen uit op het gokken op de Europa League en te gokken op de uitkomsten van de wedstrijden. De Europa League in zijn nieuwe opzet wordt waarschijnlijk zeer spannend en volop leuke wedstrijden. En dat zijn niet de enige redenen om te gokken de Europa League:

  • Onverwachte winnaars zorgen voor sensatie. Het toernooi om de voormalige UEFA Cup en nu dus de Europa League heeft altijd verrassende winnaars. Sla je slag en zet in op de clubs waarvan jij verwacht dat de dit jaar goed gaan presteren.
  • De deelnemende clubs komen uit kleine competities. Hierdoor is er altijd sprake van een underdog. Als jij vertrouwt op de kleine club, kun je hier op wedden.
  • De Europa League is nieuw en zal waarschijnlijk veel aandacht krijgen van sponsors en aanbieders van online weddenschappen.