Als u van het loterij-jackpot-zoekende type bent, is de standaard individuele sportweddenschap misschien niet de spanning waarnaar u op zoek bent. Natuurlijk kunnen games veel drama bieden, maar aan het eind van de dag levert het winnen van één weddenschap slechts een bedrag op dat iets minder is dan wat je inzet.

Je speelt niet voor singles. Je wilt de homerun slaan.

Betreed het parool.

Wat is een Parlay?

Definitie: Een parlay is een soort weddenschap waarbij meerdere weddenschappen aan elkaar worden gekoppeld om een ​​grotere uitbetaling te creëren. Het wordt behandeld als één grote weddenschap, dus elk spel binnen de parlay moet winnen om de weddenschap te winnen.

Een sportsbook geeft je steeds grotere uitbetalingen voor het toevoegen van meer games aan je parlay.

Voorbeeld: Stel dat u denkt dat zowel de Packers (+4) als Ravens (-6) hun spreads zullen dekken op een NFL-zondag.

In plaats van $ 10 te riskeren om ze individueel in te zetten (en bijna $ 19 te verdienen als ze allebei de spread dekken), kun je ze samen parlayen en $ 10 riskeren voor een uitbetaling van ongeveer 2,65 keer je inzet.

Hoe maak je een Parlay-weddenschap?

Het is gemakkelijk om een ​​parlay-weddenschap te doen bij een sportsbook zoals DraftKings.

Navigeer naar je gewenste sport.
Selecteer twee of meer spellen.
Ga naar je wedbriefje aan de rechterkant en klik op ‘Parlay’. Bij sommige boeken hoeft u deze stap niet eens te zetten en wordt de parlay direct onder of boven enkele weddenschappen weergegeven.
Voer uw inzetbedrag in en verstuur.

Het vergelijken van de percentages doet op het eerste gezicht misschien geen recht aan het verschil tussen de impliciete en de werkelijke kansen. Ik bedoel, de kans om een ​​parlay van vijf teams te bereiken is slechts 0,51 procentpunt minder dan wat de boeken suggereren … dat klinkt als niets.

Dat is echter niet hoe de vergelijking moet worden gelezen. Bedenk in plaats daarvan dat de kans van 2,07% impliceert dat de uitkomst ongeveer 33% (0,51/1,56 = 0,33) waarschijnlijker is dan deze in werkelijkheid is.

Ter vergelijking: een enkele weddenschap houdt in dat de uitkomst slechts 4,8% (2,38/50 = 0,048) waarschijnlijker is dan deze in werkelijkheid is.

En het is duidelijk dat je veel meer kans hebt om randen te vinden die een kloof van 4,8% aanvallen dan een kloof van 33%.

Afgezien daarvan is er echter nog steeds iets te zeggen voor het opgeven van een voorsprong in ruil voor een beetje plezier. Parlaying mag nooit worden gezien als een langetermijnstrategie om geld te verdienen, want dat is het niet, maar op een verantwoorde manier afscheid nemen van een paar dollar voor een leuke sensatie en een nog mooiere potentiële uitbetaling kan altijd voor wat entertainment zorgen.

EEN PARLAY INZET PLAATSEN

Er zijn twee manieren om een ​​parlay-weddenschap te plaatsen en beide zijn vrij eenvoudig. Gokkers kunnen de ticketschrijver rechtstreeks vertellen op welke teams en totalen ze willen wedden en hoeveel ze willen riskeren met de weddenschap. Het invullen van een parlay-kaart is de andere optie voor het plaatsen van dit soort weddenschappen. Zodra de kaart is ingevuld, hoeft de gokker alleen maar naar de sportsbook-balie te gaan om de weddenschap te plaatsen.

Sommige mobiele sportweddenschappen bieden beide soorten parlay-weddenschappen aan.

EEN PARLAY WINNEN

Er zijn twee gevallen waarin een parlay een winnende weddenschap kan zijn. Een parlay wint alleen als geen van de geselecteerde partijen, totalen of geldlijnen een verliezer is. De parlay kan nog steeds een winnaar zijn als een spel wordt geannuleerd of eindigt in een gelijkspel. Het loonschema zal gewoon meer neerkomen op de lagere betaling. De gokker wint bijvoorbeeld als een honkbalparlay voor vier teams drie winnaars heeft en één wedstrijd wordt afgelast vanwege regen. De weddenschap wordt alleen uitbetaald op basis van het schema voor drie winnaars in plaats van vier zoals oorspronkelijk gepland. De weddenschap is een verliezer als een keuze voor een parlay verkeerd is.

PARLAY ODDS

Niet alle parlay-uitbetalingen zijn hetzelfde. Sportsbooks kunnen verschillende kansen hebben voor het aantal teams dat in een parlay inzet. Dit kan erg verwarrend zijn als je kijkt naar online sporten met verschillende kansen en uitbetalingen voor dezelfde parlay. Verder kunnen deze kansen op elk moment veranderen, dus gokkers moeten contact opnemen met de ticketschrijver in sportsbook voordat ze een parlay plaatsen.

PARLAY UITBETALINGEN

Uitbetalingen voor een parlay worden vastgesteld op het moment dat de weddenschap wordt geplaatst. Zelfs als de lijnen en kansen voor een individueel spel bewegen, zullen de parlay-lijnen en kansen niet veranderen vanaf het moment dat de parlay-weddenschap werd geplaatst. De parlay-weddenschap wordt niet gewijzigd, ongeacht of de lijnen voor of tegen de gokker veranderen.

Als de lijnen veranderen voor een spel of spelen, kan in het voordeel van de gokker een andere parlay worden ingezet met de nieuwe lijn. De oorspronkelijke weddenschap kan niet worden gewijzigd en de weddenschap blijft staan. Het goede nieuws is dat de gokker twee live parlay-weddenschappen heeft.