Kameroen winnaar Afrika Cup 2017

voetbalweddenschappen

Dit jaar werd voor de 31e keer het Afrikaans kampioenschap voetbal gehouden. Op deze editie van de Afrika Cup, die in Gabon werd gehouden, ging Kameroen er met de beker vandoor. In dit artikel kun je meer lezen over het verloop van het toernooi en de tocht van Kameroen richting de titel. Natuurlijk benoemen we enkele opvallende spelers en kun je meer te weten komen over het wedden op voetbal.

De Afrika Cup 2017

Vijftien Afrikaanse landen wisten zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen, terwijl gastheer Gabon zich ook mocht melden in de groepsfase. De opvallendste afwezige was Nigeria. Dit land kroonde zich drie keer tot beste van Afrika maar wist zich deze keer niet te kwalificeren. De zestien deelnemende landen begonnen de Afrika Cup 2017 in vier poules met elk vier teams. Uiteindelijk wist Egypte door Marokko en Burkina Faso uit te schakelen de finale te halen. Kameroen klopte Senegal op penalty’s in de kwartfinale en won 2-0 van Ghana in de halve finale. Een goal van uitblinker Aboubakar in de 88e minuut was uiteindelijk genoeg voor een 2-1 winst voor Kameroen in de finale.

Het bijzondere verhaal van Kameroen

Dat Kameroen voor de vijfde keer kampioen van Afrika zou worden was vooraf alles behalve een zekerheid. Door veel afwezige topspelers moest de bondscoach Hugo Broos kiezen voor jeugdige talenten en enkele minder bekende voetballers uit de lagere competities van Europa. Onder anderen Joel Matip van Liverpool en André Onana van Ajax kozen er namelijk voor om bij hun clubs te blijven en zich niet te melden in Afrika.

Achteraf bleek het juist verrassend goed te werken om zonder vedettes te spelen. De sfeer in het Kameroense kamp was goed en iedere speler gaf alles wat hij in zich had. Jonge spelers ontpopten zich tot beulen in de verdediging, harde werkers op het middenveld en begaafde doelpuntenmakers in de spits. Met name Aboubakar en de jonge Bassogog vielen op. Deze laatste 21-jarige speler van AaB in Denemarken werd zelfs gekroond tot speler van het toernooi.

Opvallende spelers

Natuurlijk waren er veel sterren present in Gabon. Onder andere Pierre-Emerick Aubameyang, Riyad Mahrez, Islam Slimani en Sadio Mané scoorden twee goals en maakten zo de hoge verwachtingen waar. De enige met drie goals werd de Congolees Junior Kabananga. Van een speler van Astana in Kazachstan verwacht men misschien niet zo veel, maar hij was in bloedvorm en kan mogelijk nog een leuke transfer maken komende zomer. Ook Mohammed Salah deed het erg goed. De ‘prins van Egypte’ was eigenlijk dé reden voor de finaleplaats van Egypte door beslissende assists af te leveren en ook zelf zijn goaltjes mee te pakken.

Wedden op voetbal

Hoewel de Afrika Cup 2017 inmiddels afgelopen is kun je zeker de resultaten van dit toernooi gebruiken bij het wedden op voetbal. Er komen binnenkort alweer oefenwedstrijden aan van de diverse Afrikaanse landen en de kwalificatie voor de Afrika Cup van 2019 begint in maart. Gebruik de kennis en statistieken van dit toernooi om hier beter op te kunnen inzetten.

Als je wilt wedden op voetbal dan kan dit eenvoudig bij vele online bookmakers.

Je kunt bij deze online aanbieders bovendien naast vooraf wedden ook live wedden op voetbal. Je kunt een livestream vinden en de hele wedstrijd volgen. De opties om in te zetten komen er automatisch bij te staan. Dit kun je ook op je mobiel doen, want mobiel wedden is erg eenvoudig dankzij de handige apps van de bookmakers.

February 15, 2017 by : posted in Voetbal Nieuws No Comments

Comments are closed.