Ontslag Danny Blind na nederlaag tegen Bulgarije

Het zat er al een tijdje aan te komen voor bondscoach Danny Blind, maar tegen Bulgarije heeft hij dan eindelijk zijn Waterloo gevonden. Een bedroevend slecht Oranje verloor in de Bulgaarse hoofdstad Sofia met 2-0 van de veel minder geachte tegenstanders. Het ontslag van Danny Blind volgt een dag later en met dit ontslag begint direct de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Wie kan de boel nog uit het slop trekken voordat ook het WK in Rusland aan onze neus voorbij gaat? In dit artikel gaan we verder in op het ontslag van Danny Blind en benoemen we eventuele opvolgers. Natuurlijk staat er ook meer informatie over wedden op voetbal en wedden op het WK dat er in 2018 aan komt.

Dramatische wedstrijd tegen Bulgarije

Voordat Danny Blind alle schuld in de schoenen krijgt geworpen is het wel verstandig om eerst even naar de spelers te kijken die hij tot zijn beschikking heeft. Hoewel de meeste Oranje-voetballers in grote competities spelen zitten er veel jonge en onervaren spelers bij. Daarnaast zit vrijwel iedereen net onder de absolute top en in tegenstelling tot pak hem beet tien jaar geleden zijn er behalve Arjen Robben geen echte vedettes meer. Het mag dus duidelijk zijn dat we niet dezelfde prestaties kunnen verwachten als in de hoogtijdagen van het Nederlandse voetbal.

Toch is het wel een teken aan de wand dat uitgerekend een door Danny Blind opgeroepen 17-jarige de fout in de gaat bij de eerste goal van de Bulgaren. Jong talent moet zeker een kans krijgen, maar een veel meer ervaren Wesley Hoedt, die wekelijks tegen grote spitsen in de Serie A op moet boksen, op de bank te houden voor een jongeling als Matthijs de Ligt met 10 eredivisiewedstrijden achter zijn naam  is op zijn minst een dubieuze beslissing. Als hier vervolgens doelpunten uit vallen weet je dat de coach het niet goed heeft gedaan. Naast de nederlaag is het echter vooral het lethargische spel van Oranje wat voor velen een doorn in het oog was. Een B-elftal zou namelijk op papier al goed genoeg moeten zijn om van de Bulgaren te winnen.

 

Kunnen ‘we’ nog naar het WK?

Om je als land te kunnen plaatsen voor het WK 2018 moet je om zeker te zijn groepswinnaar worden. Met vijf van de tien wedstrijden achter de rug staat Nederland op een matige vierde plaats. Frankrijk staat zes punten voor en gezien hun kwaliteit en huidige vorm lijkt de kans klein dat een nummer één plaats in de poule een reële mogelijkheid is. Het is dan nog mogelijk om als tweede in de poule je te plaatsen voor een play-off wedstrijd. Als Oranje daar vol voor gaat is het nog mogelijk om het WK te halen. Anders gaat het wedden op het WK een stuk minder leuk worden, zonder ons eigen team om op in te zetten.

Natuurlijk begint het speculeren rondom opvolgers direct na het ontslag van een bondscoach. Er zijn meerdere gegadigden maar er is niet één top kandidaat die boven de rest uitsteekt. Dit zijn volgens diverse media de belangrijkste kandidaten:

  • Louis van Gaal
  • Frank de Boer
  • Bert van Marwijk
  • Ron Jans
  • Henk ten Cate

Daarnaast zijn er nog meerdere namen gevallen die na het ontslag van Danny Blind de positie zouden kunnen vullen. Trainers zoals Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst lieten echter weten het niet te willen doen.

Wedden op het WK

Het gaat kortom spannend worden of Oranje zich wel of niet weet te plaatsen voor het WK van 2018. Als je wilt wedden op het WK dan kan dat overigens ook nu al door in te zetten op de diverse kwalificatiewedstrijden. Over de hele wereld strijden landen in poules om een plekje op het WK en er zijn dus genoeg mogelijkheden om te wedden op voetbal. Ook is het natuurlijk al mogelijk om op een winnaar van het WK 2018 in te zetten. Het mag dan erg voorbarig zijn om dit nu al te doen, maar daardoor zijn de quoteringen wel een stuk hoger en kan het je dus een leuk bedrag opleveren!

Tijdens het kampioenschap zijn er natuurlijk veel mogelijkheden om te wedden op het WK. Je kunt in 2018 op alle losse wedstrijden inzetten en er zullen ook voldoende opties zijn om live streams te volgen zodat je live kunt wedden op voetbal. Tot die tijd kun je bij de bekende online bookmakers natuurlijk veel wedstrijden uit vele landen vinden om te wedden op voetbal. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Wat het Nederlands elftal betreft: inzetten op winst is gezien de recente resultaten natuurlijk spanend, maar zal ook een leuke quotering geven. Hopelijk komt er een nieuwe bondscoach aan het roer die de zaak weet om te draaien.

Meer over wedden op het WK

 

March 28, 2017 by : posted in Voetbal Nieuws No Comments

Comments are closed.