Wat is een rechte weddenschap?

De straight bet is ongeveer net zo eenvoudig als je kunt krijgen bij gokken en wordt aangeboden in elke pay-per-head op de planeet. Voor bijna elke voetbalwedstrijd, professioneel en universiteit, zal er een lijst zijn van de twee teams die spelen en twee nummers naast die teams. Het zal er als volgt uitzien:
Detroit 48.5
Miami -9.5

Het bezoekende team staat bovenaan, met daaronder de thuisploeg. Voor deze wedstrijd zijn de Detroit Lions afgereisd naar Miami. De cijfers naast de teams vertellen je twee dingen. Allereerst is het “totaal” voor het spel 48,5 punten. Dat betekent dat het verwachte aantal punten dat beide teams (Detroit en Miami) zullen combineren om te scoren 48,5 is.

Het kleinere getal, de ‘spread’, is 9,5 en wordt naast Miami vermeld. Dat betekent dat Miami deze wedstrijd naar verwachting met 9,5 punten zal winnen. Welk team deze matchup daadwerkelijk wint, is waarschijnlijk niet van belang voor de gokker.

Waar hij om geeft, is “de verspreiding afdekken” – dat wil zeggen, heeft zijn team gewonnen met meer dan 9,5 punten (als hij op Miami wedde), of kwam zijn team binnen 9,5 punten van winst (Detroit)? Als Joe Gambler $100 inzet op Miami en de Dolphins winnen het spel met 28-20, dan is dat geweldig voor de Dolphins, niet zo geweldig voor Joe. Miami won niet met minstens 9,5 punten, dus Joe verliest zijn weddenschap.

Als zijn maatje Steve Detroit plus de 9,5 punten zou pakken, hoewel de Lions vrij gemakkelijk werden verslagen door Miami, zou Steve zijn weddenschap nog steeds winnen omdat Detroit binnen 9,5 punten van winst was gekomen. Veel mensen zullen verwijzen naar het wedden op de spread als de “kant”, zoals in “Op welke kant heb je gewed?” Het inzetten van de spread (of kant) is een straight play. Dus Joe zette $ 100 in en verloor, terwijl Steve $ 100 inzet en won.

Weet je wat hier het beste aan is? Je had precies dezelfde hoeveelheid actie aan elke kant van het spel, en je komt als eerste uit de bus. Dat komt omdat, terwijl Steve zijn $ 100 won, Joe uiteindelijk $ 110 verliest.

Een halve punt kopen

Een optie die soms logisch is voor de gokker, is om een ​​half punt te “kopen”. Na het controleren van de lijn, kan een klant besluiten het risico te nemen dubbel sap te betalen om een ​​voordeel van een half punt te behalen aan de zijkant of het totaal. Eerst zullen we het hebben over hoe het kopen van een halve punt werkt en daarna zullen we de zakelijke kant ervan in detail beschrijven.

In het bovenstaande voorbeeld hebben we Miami de voorkeur van 9,5 met een totaal van 48,5. De eindstand was 28-20. Onze vriend Joe had kunnen besluiten dat 9,5 punt net iets meer was dan hij zich op zijn gemak voelde en dat hij een half punt zou kopen.

Nu, in plaats van Miami -9,5 te hebben terwijl hij $ 10 riskeert om $ 100 te winnen, zou Joe Miami -9 hebben terwijl hij $ 120 riskeert (het dubbele van de normale 10 procent sap) om dezelfde $ 100 te winnen. Joe zou nog steeds zijn weddenschap hebben verloren (Miami won slechts met 8), maar nu zou hij $ 120 verliezen in plaats van $ 110. Hij riskeerde het dubbele sap en verloor, omdat het kopen van het extra halve punt hem geen goed deed.

Laten we echter zeggen dat Joe ook $ 100 had willen winnen op het spel dat het totaal overschreed, maar ook een half punt kocht met die inzet. Nu riskeert Joe’s weddenschap $ 120 om $ 100 te winnen die de twee teams zullen combineren om meer dan 48 punten te behalen. De teams combineren voor precies dat bedrag, dus de weddenschap is een “push” (gelijkspel) en er worden geen handen gewisseld.

Puntenspreiding in voetbal

Dit zijn de sporten waarin puntenspreiding relevanter is. De beste manier om u te laten zien wat een puntenspreiding is, is met een voorbeeld, dus laten we er een uit de NFL nemen. De Super Bowl-kampioen Denver Broncos speelt misschien een lager team zoals de Cleveland Browns, maar de spreiding kan de Broncos met zeven punten bevoordelen omdat ze beter zijn. Dat zou lezen als de Broncos -7, terwijl de Browns +7 zouden zijn. Dit betekent dat de Broncos de Browns met meer dan zeven punten moeten verslaan, terwijl de Browns ronduit moeten winnen of met minder dan zeven moeten verliezen om te winnen. Als de uitkomst precies op zeven punten komt, staat dat bekend als een push en is het spel een gelijkspel (u krijgt uw geld terug). Bij basketbal werkt het precies hetzelfde.

June 8, 2021 by : posted in Voetbal Nieuws No Comments

Comments are closed.