Verstappen snel klaar in Grand Prix van Spanje

formule 1 red bull

Vorig jaar was de Grand Prix van Spanje voor autosportliefhebbers een race om niet snel te vergeten. De jonge Max Verstappen pakte als eerste Nederlander ooit een zege in de Formule 1. Daarnaast werd hij ook direct de jongste winnaar van een Grand Prix ooit. Afgelopen weekend stond deze race weer op het programma, maar het verliep zeker niet zo goed als vorig jaar het geval was. Slechts enkele honderden meters konden we Verstappen in actie zien. In dit artikel lees je meer over deze race en blikken we kort vooruit op de rest van het Formule 1-seizoen van 2017.

Goede kwalificatie voor Verstappen

Voor de Grand Prix van Spanje had het Red Bull-team van Verstappen en Ricciardo grote aanpassingen aan de wagens gedaan. Het gat naar Ferrari en Mercedes is dit seizoen tot nu toe behoorlijk groot, maar met deze nieuwe auto’s zou het wel eens kunnen dat de teams dichter bij elkaar komen te liggen. In de kwalificatie bleek echter al dat het nog steeds vrijwel onmogelijk is om in de Red Bull-bolides sneller te rijden dan de vier mannen van Mercedes en Ferrari. Met een vijfde plek deed Verstappen het echter zeker naar behoren. Hij hield zijn teamgenoot knap achter zich en zat niet al te ver achter met name Ferrari-coureur Räikkönen. Tijdens de race bleek echter dat een goede coureur en een prima auto geen garantie op een goede uitslag zijn.

Een flinke crash in de eerste bocht

twee rijdersDe op de derde positie gestarte Bottas van Mercedes tikte in de eerste bocht van de Grand Prix van Spanje zijn landgenoot Räikkönen aan. De Fin kon op zijn beurt Verstappen niet ontwijken en samen raakten ze van de baan. Beide coureurs konden de race niet vervolgen. De aanstichter, Bottas, kon oneerlijk genoeg wel verder. Hij moest echter ongeveer halverwege de race met motorproblemen opgeven. Door zijn actie wist Verstappen zijn tot nu toe redelijk goede seizoen geen vervolg te geven en zeker zijn prestatie van vorig jaar niet te evenaren. Het zijn harde lessen voor de jonge Nederlander, maar waar het vorig jaar door de crash van twee Mercedes-coureurs goed uitpakte, pakte het nu in zijn nadeel uit. Dat de upgrades bij Red Bull het gat met Ferrari en Mercedes niet hebben weten te overbruggen is jammer voor de rest van het seizoen. Het is nu wachten op een nieuwe motor voor de bolides die later dit seizoen zal worden gebruikt.

Hamilton loopt in op Vettel

Terwijl hun beide teamgenoten de race niet konden uitrijden was het tussen Hamilton van Mercedes en Vettel van Ferrari wel behoorlijk spannend. De mannen ontlopen elkaar dit seizoen weinig en waar Vettel al twee keer de winnaar was bij een GP dit seizoen, kan na Spanje ook Hamilton zich tweevoudig winnaar noemen. Hierdoor is het extra spannend in de stand om de wereldbeker. De Duitser Vettel staat nog maar een paar punten voor op de Brit Hamilton, maar met nog vijftien Grand Prix-races te gaan is het zeker nog niet beslist. Bottas en Räikkönen zijn door hun uitvallen in Barcelona verder achterop geraakt en moeten nog hard aan de bak om het de andere twee coureurs lastig te maken. Voor Red Bull en met name Verstappen is het even balen en dan herpakken. In Monaco is Verstappen meestal goed in zijn element, dus hopelijk kan hij deze race weer in de punten rijden. De derde plek van Ricciardo in de GP van Spanje geeft in ieder geval aan dat op Ferrari en Mercedes na de rest van het deelnemersveld te kloppen is. Wil je buiten dit nog veel meer nieuws over formule 1 kijk dan ook even de formule 1 nederland website.

May 19, 2017 by : posted in Voetbal Nieuws No Comments

Comments are closed.