Gids voor Parlay-weddenschappen

Online sportweddenschappen zijn een enorme industrie en zullen niet snel verdwijnen! Het gaat om wedden op allerlei sporten, zelfs videogamecompetities. Er zijn tal van gokmogelijkheden naast de typische weddenschappen op één wedstrijd. Vandaag gaan we ons concentreren op iets in die richting. Zoals de titel al doet vermoeden, zijn we hier om parlay-weddenschappen te bespreken, een populair type wedden met een groter risico maar ook veel grotere beloningen.

Wat is Parlay-weddenschappen?

Laten we beginnen met de basis: wat is parlay-weddenschappen?

Een parlay-weddenschap is een vrij algemeen type sportweddenschap waarmee de meeste gokkers bekend zijn. Het bestaat al eeuwen en geniet veel populariteit in zowel de EU als de VS, ondanks het feit dat het twee totaal verschillende namen heeft. Amerikanen noemen het ‘parlay-weddenschappen’, terwijl Europeanen het ‘accumulator-weddenschappen’ noemen.

Doorgaans kunt u met een parlay-weddenschap inzetten op meerdere wedstrijden tegelijk in plaats van meerdere individuele weddenschappen te hebben. Het is een soort van het groeperen van meerdere singles in één gigantische weddenschap. De kansen voor parlay-weddenschappen zijn echter veel groter dan je zou verwachten en het risico is ook veel groter. Alle wedstrijden in uw parlay-weddenschap moeten doorgaan om te winnen. Als één weddenschap verliest, verliest de hele parlay. Zo simpel is het.

Wat betaalt een Parlay?

We hebben het hier over parlay-weddenschappen met vaste kansen. Afhankelijk van je favoriete bookmaker, vooral als je niet in de VS woont, zie je misschien een totaal andere benadering van parlay-weddenschappen.

Waar kun je online Parlay-weddenschappen plaatsen?

Bij de meeste online sportsbooks kunnen gebruikers parlay-weddenschappen plaatsen. Elk zal iets andere normen hebben voor welke parlay-weddenschappen geldig zijn, maar die voorwaarden zullen worden uitgelegd op de sportsbook-site.

Verschil tussen conventionele en ware kansen Parlays
U ziet, het bovenstaande voorbeeld heeft een systeem met vaste kansen dat alleen werkt als beide selecties 50/50 zijn. Als je echter op sport wedt, zijn er altijd favorieten en underdogs, en de kansen zijn nooit hetzelfde. Om dit soort parlay-scenario’s te berekenen, moet je wat wiskunde voor sportweddenschappen doen!

Hoeveel betalen Parlay-weddenschappen?

We hebben het al gehad over parlay-weddenschappen met vaste kansen! Laten we nu aan de slag gaan met de berekeningen voor uw sportweddenschappen.

Zoals eerder vermeld, brengt sport dynamische kansen voort, wat betekent dat geen twee weddenschappen exact dezelfde 50/50 kansen hebben. Gelukkig zijn de berekeningen niet zo ingewikkeld. Als u decimale kansen gebruikt, vermenigvuldigt u eenvoudig alle inzetten met de inzet. Als je gokt op een parlay van drie teams met de volgende kansen: 1,2, 1,5 en 1,4, vermenigvuldig dan gewoon alle drie de getallen met je inzet.

Wat gebeurt er bij een gelijkspel?

Als er een gelijkspel is (beter bekend als push), negeert de parlay die inzet en verlaagt het aantal totale inzetten, wat resulteert in een lagere uitbetaling. Als u bijvoorbeeld investeert in een parlay van vijf teams, vier overwinningen behaalt en de laatste wedstrijd een gelijkspel is, zal uw bookmaker uw kansen verlagen van 22 naar 1 naar 11 naar 1 en u dienovereenkomstig uitbetalen.

Hoe eerlijk is het parlay-wedsysteem?

Welnu, in een parlay van twee teams met beide kansen op -110, zou de werkelijke kans de kansen moeten omzetten naar +300, maar je krijgt slechts +260. Voor een parlay van drie teams zouden de totale kansen op +700 moeten staan, maar bookmakers geven je slechts +600.

Met andere woorden, bookmakers bieden geen gelijk speelveld voor parlay-weddenschappen met vaste kansen. Met dat gezegd, zijn er fatsoenlijke scenario’s waarin parlay-weddenschappen volkomen logisch zijn?

June 8, 2021 by : posted in Voetbal Nieuws No Comments

Comments are closed.